Födda barn i Göteborg detta år: 6,082 st

I Göteborg finns mycket att göra för dig som är eller snart blir föräldraledig. Här finns bland annat öppna förskolor, mysiga caféer och föräldragrupper. Här nedan ger vi tips på profylaxkurser, vattengymnastik, träning, leksaksaffärer, vårdcentraler, bank- och försäkringstjänster, babymassage, barnfotograf, babysim och familjerådgivning som du som nybliven föräldraledig har nytta av. Håll till godo! 

Lillugglans Barnsjukvård öppnar sina dörrar för dig och berättar om sin verksamhet och hur du som förälder ska känna dig trygg med ditt barn hos dem. 

Här finner du också ett verktyg för att kunna räkna ut din föräldrapenning samt ett par viktiga blanketter från försäkringskassan gällande graviditetspenning och föräldraledighet.

Håll till godo!

Kalender

Annons

Räkna ut din föräldrapenning

Ensamstående förälder?
Inkomstuppgifter (kr/mån)
Förälder 1
Förälder 2
Vem tar ledigt först?
Dagar i veckan med föräldrapenning:
plus
minus

Dagar med SGI-ersättning

Dagar med lägst nivåersättning

Förälder 1
Förälder 2
195
195
45
45
Total antal dagar förälder 1:
195
Total antal dagar förälder 2:
195

Beräknad ersättning / dag Förälder 1: 180kr/dag Förälder 2: 180kr/dag
Jämställdhetsbonus
0kr
Antal dagar i veckan med föräldrapenning
Du kan vara ledig i 12 månader.
Föräldrapenning
Du får 3600 kr/mån före skatt, som är 2520 kr/mån lägre än innan föräldraledigheten)

Detta ger dig en uppsakttning om din föräldrapenning. För att räkna ut exakt besök försäkringskassan.

Barnavårdscentral i Göteborg

 

 

Grattis till ditt nyfödda barn!

Lillugglans Barnsjukvård

Välkommen med barn i åldrarna 0-6 år

Vi startade vår verksamhet i augusti förra året med en vision om att ta hand om hela barnet; det friska barnet på BVC och det sjuka barnet på vår barnmottagning.

En vision som vi nu ser är verklighet. De föräldrar som väljer och redan har valt att lista sina barn hos oss (intresseanmälan här)vet alltid vart de skall vända sig med frågor kring sitt barn.

Du möts aldrig av en telefonsvarare, utan får direkt tala med en av oss på Lillugglan.

Barnakutmottagning

Väljer du att bli en del av vår verksamhet slipper du gå omvägen via remiss och en väntetid på ett par månader för att träffa en specialist, utan träffar barnläkaren direkt för en första bedömning. Har ditt barn upprepade öronproblem kopplar vi dig omedelbart till specialisterna på Läkarhuset +7 (länk).

Barnläkare

Hos oss träffar du barnläkare vardagar kl 8-17 , boka gärna tid online (länk till bokn)

BVC sjuksköterska

Här arbetar barnsjuksköterskor och BVC Sköterskor med många års erfarenhet.

Vår mottagning är öppen helgfria vardagar 7:30-17

Hjärt-lungräddning och andra utbildningar.

Lillugglan arbetar dagligen med utbildning av föräldrar, där vi ser varje enskilt samtal som en del av vår verksamhet och som det vi kan ge er föräldrar.

Förutom egenvårdsråd kan vi erbjuda utökade föräldraträffar , infektionsutbildningar, HLR, barnolycksfall m.m.

Välj att bli en del av vår verksamhet du också. Vi finns i centrala Göteborg !

Aktuellt just nu; Solskydda din baby, solhatt, uv-kläder viktigt.
Läs mer på www.lillugglan.se

 

 

Vad händer under de första månaderna som förälder?

Läs mer här

Mödravårdcentral i Göteborg

 

Barnmorskehuset i Väst startade sin verksamhet i maj 2012 med en vision att bedriva en privat barnmorske-mottagning utifrån individens förutsättningar och behov.

På Barnmorskehuset möter du din personliga barnmorska som erbjuder engagemang, trygghet och flexibilitet. Du möter samma barnmorska när du är i behov av preventivmedelsrådgivning/ förskrivning som när du fått ett positivt graviditetstest. Då erbjuds du mödrahälsovård i högsta klass med kontroller och stöd i graviditeten, inför förlossningen och föräldraskapet. 

Vi lever i ett samhälle med stora krav på kontroll och tidseffektivitet där vi har obegränsad tillgång till information. Det skapar ofta stress, oro, osäkerhet och förvirring. Barnmorskehuset arbetar dagligen med att verka för en positiv förändring. Vi ser varje enskilt samtal som en del av vår verksamhet och det stöd som vi kan ge till dig som individ och som blivande förälder. Med en varm hand, ett stort medicinskt kunnande och hög tillgänglighet får individen och familjen utrymme att växa, våga tro på sig själva och våga fråga efter vägen.

Barnmorskan

Här arbetar Barnmorskor med lång erfarenhet av förlossningsvård, mödrahälsovård och förlossningsförberedande kursverksamhet.

Gravidkurser och förlossningsförberedande utbildningar.

Förutom egenvårdsråd och stöd kan vi erbjuda ett helt nytt kurskoncept inför förlossningen där förlossningsförberedelse bakas in i en kurs i massage för hemmabruk.  Vi har även teoretiska förlossningsförberedande kurser som kan bedrivas enskilt eller i grupp.

Kontakt

Tillgängligheten är hög och du möts aldrig av en telefonsvarare, utan får direkt tala med en av oss på Barnmorskehuset.

Barnmorskehuset har mottagning på fantastiska Energikällan som erbjuder graviditetsmassage och terapeutiska behandlingar för gravida. Här behandlar man graviditetsrelaterade besvär som rygg- och bäckensmärta mm. Barnmorskehuset har även mottagning på Västerledens vårdcentral, en privat vårdcentral i Västra Frölunda.

Anneli Asker och Barnmorskehuset önskar er varmt välkomna!

www.barnmorskehusetivast.se

 

Karta över Göteborg

Karta kunde ej laddas.
  • Barnavårdscentral
  • Förskola
  • Aktiviteter
  • Inköp
  • Tjänster

Klicka på respektive kategori för att enbart visa denna.